Press

Press2018-12-13T07:10:01+00:00

Här finner du material som får användas i tidningar eller annonser för event där vi är delaktiga.
Övriga bilder på hemsidan får ej användas utan vår tillåtelse.
Önskar du mer fakta eller fler bilder? Kontakta; victoria@skoogskrog.se

Basfakta

Öppningsår: 2008

Fler restauranger: Gamla Veras, Berggatan 8

Personal: Familjen
Mamma Malin – ekonomi, städ, alltiallo
Pappa Thomas – vaktmästare
Emil –  Kökschef
Rasmus – Sommelier
Victoria – Kommunikatör
Samt säsongspersonal

Öppet: Juli – Mars

Antal sittplatser: ca. 20

Antal bäddar: ca. 28

Vilka är vi?

Med en ambition att ta vara på allt som går att plocka direkt från naturen samt främja det småskaliga, kärleksfulla och hållbara har vi kommit dit vi är idag, och är fortfarande på väg. Exakt var vi hamnar vet vi inte riktigt, men vi strävar alltid efter nya möjligheter. Vår ambition sträcker sig förbi maten på tallriken. Allt vi gör genomsyras av vårt tänk, från vinlistan till porslin, från möbler till tvål. Vi vill även involvera hela kedjan genom att källsortera, kompostera och använder koskit till gödsling. Vi hade inte heller kommit så här långt utan landskapets passionerade bönder och entreprenörer. Tillsammans är vi i ständig utveckling, ständigt på väg framåt.

Ett år för oss…

Vårt årsskifte sker mer i maj än i december. För i december är vi mitt upp i vårt år. I maj är vintersäsongen slut, det är dags att pusta ut lite efter alla timmar bakom kassan, vid spisen, eller öltapparna. Dags för oss att ta lite semester från öppettiderna. Men det betyder inte att det inte finns något jobb. Tiden för att plöja, så potatis, örter och grönsaker är kommen. Komposten som blivit till fin jord ska användas. Potatisåkern ska gödslas, det är mycket kärlek bakom goda grönsaker och rotfrukter!

Innan vi vet ordet av är sommarsäsongen här, som växer mer och mer för varje år! Under sommaren ska alla land och växthuset hållas efter, rensas på ogräs, vattnas och allt som hör odling till. Det är även dags att plocka den där första härliga sockerärtan, spröd och underbart god! På menyn blir det mer och mer egenodlade grönsaker ju längre sommaren går. Innan vi vet ordet av är det dags att dra upp våra rotsaker. Betor, palsternackor, morötter, kålrötter… jordiga, härliga och alla är unika, några har haren varit och gnagt på, attans. Vi får inte glömma all saft, sylt och marmelad som ska kokas! Rabarber, älgört, mjölkört, hägg…

Snart är även mamma Malins favorittid här, bärplockartiden! Så många timmar som dygnet tillåter är det lingon, blåbär, hjortron, hallon och kantareller i fokus och hon har hittat sina guldställen i Funäsfjällen. Och vi blir alltid lika förundrade över hur roligt man kan tycka att det är att plocka svamp… men vi är överens om hur gott det är. Högsäsongen för att förvälla och sylta kantareller har kommit. Även gurkorna ska läggas in och få förvaras i jordkällaren.

Sommargästerna börjar dra sig hemåt med sina cyklar, kajaker och bärhinkar. Phu, vi kan pusta ut en stund. Men inte länge. För det är dags för kockarnas favoritsäsong! Det ska styckas, rensas, putsas, malas, vakuumförpackas, göras burgare, stoppas korv, kokas fonder… det är inte en förmiddag i köket, det är många. Det är en gris, tre kossor, sex lamm, två får som ska förvaltas på bästa sätt utan att låta något gå till spillo. Detta är även perioden då jag ska göra de flesta annonserna som ska finnas med i tidningar, magasin och på nätet, det blir med andra ord en hel del samtal mellan Funäsdalen och Umeå där jag just nu befinner mig för studier.

Efter lägerperioden med alpinister som jagat den första snön är den äntligen dags för de första jullovsfirarna att besöka Funäsfjällen och därmed är vintersäsongen igång! All tid och kärlek som lagts ner bakom kulisserna ska nu mätta våra gäster! Tacka gudarna för frysrum & jordkällare som förenklar förvaringen av all mat.

Ta del av vår resa genom att följa oss på Instagram & Facebook!

 

// Victoria Bertilsson

Photo: Victoria Bertilsson

Photo: Victoria Bertilsson

Photo: Victoria Bertilsson

Photo: Victoria Bertilsson

Photo: Victoria Bertilsson

Photo: Rickard Bergstedt
f.v. Rasmus, Malin, Emil