Äta på Skoogs Krog

I matsalen serveras en 4 rättersmeny.
Menyerna kan variera från dag till dag.
Glöm inte att säga till om allergi
så vi kan fixa bra alternativ till er.

4 Rätters 600.-

Brorsans chark

Sallad
Fläderättika, honung

Marulk
Tomat från Ås, majonäs, koriander, havtorn

Lammbog
Gurka, yoghurt från Erika, dill

Klappgröt
hallon, mandel, lavendelmjölk

 

Passande dryck 450:-

Blanc Tradition 2004, Chateau D’Arlay, Jura

Community beer Pilsner, Åre bryggcompagni

Cuvée Alexandria 2017, Matassa, Roussillion

Edes 2016, Demeter Zoltán, Tokaj

 

Tilllägs-rätter

Råbiff på älg 150:-
rågbröd, forellrom, libbsticka,
majo, lök, krasse

Ostar från Erika  150.-

 

Barnmeny

Barn äter antingen en fast fyrarätters (finns i två storlekar)
eller väljer från vår barn-á la carte
4 Rätters 400/250:-

Fiskbollar

Friterad torsk
potatis, majonäs

Ryggbiff
potatis, tomater, majonäs

Jordgubbar
gräddglass

Barn-á la carte 

Fiskbollar 75:-
dipp

Friterad torsk 150:-
potatis, majonäs

Ryggbiff 150:-
potatis, tomater, majonäs

Burgare 150:-
majonäs, picklad gurka, ost, potatis

Jordgubbar 85:-
gräddglass

Glasskula 50:-

Info!

Fjällko, en gammal koras, våra växte upp hos Mats Dahlgren i Tännäs

Black Agnus korna kommer Stefan och Ellika i Ljusnedal

Lamm och får kommer från Birgitta i Långå

Gösen kommer från Hjälmaren och fiskat av Henrik och Björn

Regnbåge är odlad i Ljusnedal av Beppe och Daniel

Grisen kommer från Gunnar i  Lillhärdal

Rödingen och öring kommer från en liten sjö nedanför sylarna

Hjortron, lingon, blåbär, hallon, vinbär, rabarber och svamp kommer från skogarna runt om i Funäsfjällen

Forellromen kommer från Älvdalen

Renen och älgen kommer från Jille ren och vilt i Ljusnedal

Mjöl kommer från Ångsta kvarn utanför Östersund

Äggen är ekologiska och kommer från frigående hönor i Mora

Viltsvinet är skjutet av kusin Daniel

Grönsaker som vi inte odlar själva är kravmärkta grönsaker från Mora eller Ås trädgård

Kaffet är ekologiskt och kommer från Åre Kafferosteri

Honungen kommer från Pernilla i Hedeviken

Fil och ost kommer från Erika i Särsjön

Kolen som vi grillar med kommer från bröderna Jan-Anders och Beng-Johnny